A TEJGAZDASÁGI SZEMLE – MÉTE

A 1921-ben, 95 évvel ezelőtt útjára indított, majd a II. világháború éveiben megszűnt Tejgazdasági Szemle új életre keltését Dr. Lendvay Béla határozta el.

Dr. Lendvay Béla két megyei tejipari vállalatnál (Zala, Veszprém) és a Tejipari Vállalatok
Trösztjénél végzett gyakorlati munkát, majd elvégezve a szakegyetem tanárképző szakát az oktatásban is gyakorlatot szerzett és vált szakújságíróvá.2013-ban történt nyugdíjba vonulása után kezdeményezte a Tejgazdasági Szemle újraindulását. Az a felismerés vezérelte, hogy hiányzik a szaklap kínálatból a hazai tejtermelés és tejfeldolgozás helyzetével foglalkozó újság. Ezért a 1921-ben, 95 évvel ezelőtt útjára indított, majd a II. világháború éveiben megszűnt Tejgazdasági Szemle új életre keltésé

Az elhatározást tettek követték, és 2014-ben útjára indult a régi-új lap. A kéthavonta megjelenő lapot a tejágazat képviselői megelégedettséggel fogadták, rövid idő alatt ismertté és keresetté vált.

A lap elektronikus formában, évente 6 alkalommal  jelenik meg

A TEJGAZDASÁGI SZEMLE 4. évf.4.sz. (2017. július) Tartalomjegyzéke

Az egész magyar mezőgazdaság előtt álló legnagyobb feladat a versenyképesség növelése 2
Amerikai tapasztalatok felhasználásával fejlődik Kazsokon a tejtermelő gazdaság 4
Szerbia tejgazdasága 10
Az idén 25 éves a Tej Terméktanács 12
Tejnapi gondolatok a gépkocsivezetőknek, és mindenkinek 15
Több százan ünnepelték a Tej Világnapot 16
A siker küszöbén A sajtgyártás kistermelői szabályozása 17
A sajtgyártás 18
Szerkesztőségünk  postájából

Néhány gondolat „A tej és tejtermékek érzékszervi elemző vizsgálata” című íráshoz kapcsolódva Tej és tejtermékek érzékszervi elemző vizsgálata

20
Vendéglátósból sajtkészítő 24
Hírek 27
I. Sajtakadémia 28

[Forrás: www. Tejgazdasagiszemle.hu]

 

 

A TEJGAZDASÁGI SZEMLE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.