Zöld Toll díj elismerésben részesült a Tejgazdasági Szemle alapítója – MÉTE

Az a megtiszteltetés érte a Tejgazdasági Szemlét, hogy a 2017. évi Környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából dr. Lendvay Béla Zöld Toll díj elismerésben részesült.
A Zöld Toll díjat 2004-ben alapították. A díjjal minden év júniusában, a Környezetvédelmi világnap alkalmából a környezet védelme  és a szakmaiság érdekében kiemelkedő  teljesítményt nyújtó újságírók munkáját ismerik el.
Dr. Lendvay Béla 2013-ban történt nyugdíjba vonulása után kezdeményezte a Tejgazdasági Szemle újraindulását. Az a felismerés vezérelte, hogy hiányzik a szaklap kínálatból a hazai tejtermelés és tejfeldolgozás helyzetével foglalkozó újság. Ezért a 95 évvel ezelőtt útjára indított, majd a II. világháború éveiben megszűnt Tejgazdasági Szemle új életre keltését határozta el. Az elhatározást tettek követték, és 2014-ben útjára indult a régi-új lap. A kéthavonta megjelenő lapot a tejágazat képviselői megelégedettséggel fogadták, rövid idő alatt ismertté és keresetté vált. Örömünkre szolgál, hogy dr. Lendvay Béla 83 éves korában is szívén viseli a sajtó ügyét, most is aktívan tevékenykedik, a gyakorlati és szakmai ismereteit hasznosítva, a hazai tejgazdaság érdekében.
Kívánjuk, hogy ügyszeretete a jövőben is maradjon változatlanul aktív, és iránymutatásával még sokáig segítse az újság szakmaiságának mind magasabb szintre emelését, tejgazdaságunk sikerét.
[Forrás: Tejgazdasági Szemle 2017/4 sz.]

Zöld Toll díj elismerésben részesült a Tejgazdasági Szemle alapítója

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.