MEGHÍVÓ az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2017. szeptemberi Tudományos Kollokviumára – MÉTE

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA
ELNÖK

A Meghívó letölthető

MEGHÍVÓ

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2017. szeptemberi,
368. Tudományos
Kollokviumára 
Időpont: 2017. szeptember 22., péntek, 9.30 órakor
Helyszín: MTA Irodaház (1051 Budapest Nádor u. 7.) fsz. 29. sz. terem

Elnök: Biacs Péter

9.30-10.10  Péter Gábor, Dlauchy Dénes, Tóbiás Andrea, Nagy Edina, Čadež Neža: Élesztőgombák jelentősége az élelmiszeriparban – új törzsek, új fajok

10.10-10.30  Fehér Csaba, Barta Zsolt:  Arabinóz, xilit, etanol előállítása Candida boidinii alkalmazásával

10.30-10.50 Kun Szilárd, Ta Phuong Linh, Bujna Erika, Nguyen Duc Quang, Rezessyné
Szabó Judit:  Növényi alapú probiotikus termékek fejlesztése

10.50-11.20 SZÜNET

11.20-11.40  Hegyi Ferenc, Perjéssy Judit, Zalán Zsolt: Kovásztól a cefréig – körülmények hatása az élesztőkre

11.40-12.00   Batáné Vidács Ildikó, Baka Erzsébet, Kosztik Judit, Luzics Szabina és Kukolya JózsefDiverz tejsavbaktérium törzsgyűjtemény kiépítése és a gyakorlati felhasználási lehetőségek kutatása

Budapest, 2017. szeptember 1.

Dr. Halász Anna
ÉTB elnök

1051 Budapest, Nádor utca 7. (1245 Budapest, Pf. 1000)
Telefon: +36 1 411-6306 / Fax: +36 1 411-6122 / E-mail: kemia@titkarsag.mta.hu / www.mta.hu

MEGHÍVÓ az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2017. szeptemberi Tudományos Kollokviumára

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.