L. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS ELŐADÁSAI – MÉTE
  L. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK
TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS
2018. május 07-08
Az előadások helyszíne
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium,
Szakközépiskola és Kollégium

 

A tudományos tanácskozás szervezői

MÉTE Tartósítóipari Szakosztálya
Mikrobiológiai – Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközép- iskola és Kollégium

Szervezőbizottság

Bartuczné Kovács Olga, Bálint Zoltán, Kisné Rózsa Ibolya, Sósné Gazdag Mária,
Traszkovics Zsolt, Schöberl Erika

 

ELŐADÁSOK

Ünnepély – 50. évforduló

  • Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere
  • Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárinnovációs Kutatóintézet főigazgatója
  • Kasza Gyula, NÉBIH elnöki megbízott
  • Kisné Rózsa Ibolya, iskolaigazgató Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

 

A MÉTE 50 éve, visszaemlékezések

A MÉTE Hűtőipari Szakosztály szerepe és jelentősége a hűtőiparban
dr. Losó József MIRELITE MIRSA ZRT igazgatótanács elnöke:

A MÉTE tevékenysége, szerepe az innováció-transzferben (hazai és nemzetközi kapcsolatok) –
Gerely Péter MÉTE vezetőségi tag

A Nagykőrösi Napok és a szakoktatás
Kiss Imre nyugdíjas iskolaigazgató

50 év emlékeiből idézve
Boldogné Győri Ágnes – Tóthné Székely Éva nyugdíjas MÉTE tagok

Halottaink 2017-2018 (fényképek )

Kiállítók bemutatkozása

  • Sweet Food KOJAK NYALÓKA múltja és jövője
  • Szarka Katalin, Élelmiszer-biztonságot támogató HACCP, IFS, BRC és FSSC22000 kompatibilis eszközök és berendezések kiválasztása, “Good Food Partner”, Linbert Quality Kft ügyvezető

Előadások

Az  Eredetvédelmi Program és a Hagyományok-Ízek-Régiók  Program aktualitásai
Pallóné Dr. Kisérdi Imola (FM osztályvezető)

Magyar Termék védjegy
Benedek Eszter – Magyar Termék Non Profit Kft.

Gyakorlati eszközök a kis-és középvállalalatok kompetencia fejlesztési igényeinek értékeléséhez – I-CON Interreg CE project eredményeinek bemutatása
Kertész Zsófia feljesztőmérnök, Campden BRI

Egy csupaszív asszony, aki a tésztát is gyúrja”, azaz az Izsáki száraztésztagyár bemutatása
Petrányi Sándor tanuló: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközép-iskola és Kollégium

Stevia, az egészséges édesítőszer
Vikartóczki Erika tanuló: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközép-iskola és Kollégium

Túlsúlyos lett a gyermekem!! Mit tehetek? – Az elhízás okai és lehetséges megoldások
Balogh Miklós c. egyetemi docens Üzletviteli Tanácsadó Iroda

Az új élelmiszeripari technológiák társadalmi megítélése
Papp Gergő
NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet

Édesen Egészségesen – (A “Mézes Light” mint a tradíció és innováció közös terméke)
Tomku Zsolt, alapító tulajdonos Vitanectar Kft

Egészségtudatos termékfejlesztés a Pápai Hús Kft-nél
Vajda Balázs, Pápai Hús kft. Minőségfelügyeleti Főosztály vezető

Spórás baktériumok pusztulása különböző sterilezési körülmények között
Beregi Márton, dr. Eszes Ferenc Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar

Tartósítás mikrohullámú hőkezeléssel
Korzenszky Péter, SZIE GÉK Mezőgazdasági- és Élelmiszeriparigépek Tanszék  –  Géczi Gábor, egyetemi docens, tanszékvezető, SZIE GÉK KÖRI

Rovarok, mint élelemiszerek
Zsarnóczay Gabriella, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar

A pácolás jelentősége a biztonságos hústermékgyártás szempontjából
Kovács Ágnes NAH

A szállítás, mint mechanikai igénybevétel hatására bekövetkező változások a palackozott ásványvíz mikrobiotájában
Tihanyi-Kovács Renáta (1) – Hanczné Lakatos Erika (1) –  Böröcz Péter (2) – Ásványi Balázs (1)

(1) Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár,

(2) Széchenyi István Egyetem, Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, Győr

Az ózon antimikróbás hatásának vizsgálata élelmiszer-alapanyagokon. –
(1) Ásványi Balázs (1) – Tudós Zoltán (1) – Tihanyi-Kovács Renáta (1) – Hanczné Lakatos Erika (1)

(1)Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár

Élelmiszert, de BIZTONSÁGOSAN!
Miskucza Mária,laboratórium vezető Bálint Analitika

Akrilamid az élelmiszerekben. Történet, kémiai előzmények, irodalmi áttekintés, vizsgálati módszerek, mérési eredményeink
Szigeti Tamás, Wessling tudásközpont

 

L. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS ELŐADÁSAI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.