AZ ÉLELMISZERGAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS DÍJAZOTTAK A XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián 2019-ben – MÉTE

XXXIV. OTDK AGRÁRTUDOMÁNYI SZEKCIÓ (2019. ÁPRILIS  16 – 18.) 

ÉLELMISZER SZAKÁGAZAT HELYEZETTJEI

Példaértékű az OTDK Agrártudományi Szekciója, hiszen a magyar vidék értelmiségét kívánjuk újraépíteni és éppen emiatt rendkívüli jelentőségű az, hogy már a középiskolás korosztályt is ösztönözzük a kutatói pályára. Megnyitjuk előttük ezt a tudományos tehetséggondozó fórumot, ami egyedülálló a világon, tavaly bekerült a Magyarság Láthatatlan Szellemi Múzeumába, hangsúlyozta a szekcióűlés megnyitóján Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke. Tovább

 A szekció összes helyezettje

AZ ÉLELMISZER SZAKÁGAZAT HELYEZETTJEI

[Kigyűjtés a DE OTDK AGRÁRTUDOMÁNYI SZEKCIÓ TITKÁRSÁGA anyagából]

Letölthető pdf

Intézmények jegyzéke

Tagozatok

AGRÁRGAZDASÁGTANI ÉS MARKETING

ÉLELMISZERBIZTONSÁGI TAGOZAT

ÉLELMISZERTECHNOLÓGIAI  TAGOZAT A)

ÉLELMISZERTECHNOLÓGIAI  TAGOZAT B)

ÉLELMISZERTUDOMÁNYI TAGOZAT A)

ÉLELMISZERTUDOMÁNYI TAGOZAT B)

KÖRNYEZETTECHNOLÓGIAI TAGOZAT

PREZENTÁCIÓS DÍJ

 

 

AGRÁRGAZDASÁGTANI ÉS MARKETING

 

  1. helyezett:

Barna Fédra (DE-GTK)

A fenntartható élelmiszer-fogyasztás megjelenése alternatív étrendet követők körében

Témavezető: Dr. Szakály Zoltán egyetemi tanár, Bauerné Dr. Gáthy Andrea adjunktus

 

  1. helyezett:

Kőröshegyi Domonkos (BCE-GTK)

Versenyképesség a nemzetközi kakaókereskedelemben

Témavezető: Dr. Jámbor Attila egyetemi docens

 

Gergely Andrea (DE-GTK)

A baromfi és sertéságazat gazdasági helyzetének átfogó elemzése

Témavezető: Dr. Fenyves Veronika egyetemi docens, Dr. Harangi-Rákos Mónika adjunktus

 

ÉLELMISZERBIZTONSÁGI TAGOZAT

 

  1. helyezett:

Csuka Noémi (SZIE-ÉTK)

Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata

Témavezető: Varga Emese tanszéki mérnök

 

  1. helyezett:

Ferencz Krisztina, Csutak Kinga, Lőrincz Beáta (RO EMTE-CSK)

Mikrobiológiai és vízkémiai vizsgálatok Csíkszereda és Szentegyháza városok környékén található ásványvizek esetében

Témavezető: Dr. Máthé István egyetemi docens, Dr. Zsigmond Andrea Rebeka adjunktus

 

III. helyezett:

Iváncsik Bence (SZIE-KERTK)

Fluopiram hatóanyagú zárókezelés hatása a meggy tárolási betegségeire, érzékszervi tulajdonságaira, a hatóanyag tartalom nyomon követésével

Témavezető: Dr. Petróczy Marietta egyetemi docens, Marczika Andrásné Dr. Sörös Csilla adjunktus, Dr. Sipos László egyetemi docens

 

Különdíj:

Kerekes Flóra (SZIE-MKK)

Ochratoxin A és biodegradációs melléktermékének vizsgálata zebradánión (Danio rerio)

Témavezető: Garai Edina, Dr. Csenki-Bakos Zsolt tudományos munkatárs,

Dr. Cserháti Mátyás adjunktus

 

ÉLELMISZERTECHNOLÓGIAI  TAGOZAT A)

 

  1. helyezett:

Csenki Eszter Zita (SZIE-ÉTK)

Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése

Témavezető: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó adjunktus, Taczmanné Dr. Brückner Andrea adjunktus

 

  1. helyezett:

Zay Katalin (SZIE-ÉTK)

Különböző tulajdonságú mákörlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira

Témavezető: Dr. Somogyi László egyetemi docens, Dr. Soós Anita adjunktus

 

III. helyezett:

Boros Anikó (SZIE-ÉTK)

Minősítési rendszer kidolgozásának lehetősége különleges élesztők söripari felhasználására

Témavezető: Dr. Kun-Farkas Gabriella adjunktus

 

Vajda Eszter Krisztina (SZIE-ÉTK)

Kávéblendek antioxidáns hatásának alakulása az összetétel és a pörkölés körülményeinek függvényében

Témavezető: Dr. Somogyi László egyetemi docens, Dr. Szedljak Ildikó adjunktus

 

Különdíj:

Majláth Kinga (DE-MÉK)

Glutén- és élesztőmentes kenyér lisztkeverékek fejlesztése és vizsgálata

Témavezető: Dr. Babka Beáta adjunktus

 

Czinege Sára Ilona (SZIE-ÉTK)

Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás

Témavezető: Dr. Szedljak Ildikó adjunktus

 

Polgári Petra (SZIE-ÉTK)

Brokkoli eltarthatóságának növelése 1-MCP érésgátló szer alkalmazásával

Témavezető: Dr. Zsom Tamás adjunktus

 

ÉLELMISZERTECHNOLÓGIAI  TAGOZAT B)

 

  1. helyezett:

Czompó Norbert (SZIE-ÉTK)

Tavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsánakelektronikus orr vizsgálatával

Témavezető: Dr. Dalmadi István egyetemi docens, Jónás Gábor tanársegéd

 

  1. helyezett:

Mihalkó József (SZTE-MK)

Különböző alapanyagokból származó „párizsik” összehasonlító elemzése

Témavezető: Dr. Zsarnóczay Gabriella főiskolai docens

 

III. helyezett:

Molnár Evelin (SZIE-ÉTK)

Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása

Témavezető: Pintér Richárd PhD hallgató, Dr. Kenesei György tanársegéd

 

Különdíj:

Gulyás Nikolett (SZTE-MK)

Növényi eredetű tejhelyettesítők szűrési modellezése

Témavezető: Dr. Hodúr Cecília egyetemi tanár

 

Gál János (SZIE-ÉTK)

Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére

Témavezető: Pásztorné Dr. Huszár Klára egyetemi docens, Csehi Barbara tanársegéd

 

ÉLELMISZERTUDOMÁNYI TAGOZAT A)

 

  1. helyezett:

Reménység Dániel  (SK SJE)

Kiválasztott zöldségfélék antioxidációs kapacitásának

Kiértékelése

Témavezető: Doc. Ing. Hegedűs Ondrej, PhD egyetemi docens

 

  1. helyezett:

Fekete Noémi Erika (SZIE-ÉTK)

Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata

Témavezető: Dr. Bujna Erika adjunktus, Dr. Nguyen Duc Quang egyetemi tanár

Különdíj: Amerikai Mikrobiológiai Társaság

 

III. helyezett:

Uzonyi Marianna (DE-MÉK)

A búza- és zöldborsó csírák cinkkel történő dúsításának hatásvizsgálata egyes makro- és mikro-elemekre vonatkozóan

Témavezető: Bacskainé Dr. Bódi Éva tanársegéd, Soós Áron tanszéki mérnök

 

Különdíj:

Kerekes Gabriella (DE-MÉK)

Tárolás és preharveszt kezelések hatása a meggy beltartalmi paramétereire különböző fajták esetében

Témavezető: Dr. Karaffa Erzsébet Mónika egyetemi docens, Alexa Loránd PhD hallgató

 

ÉLELMISZERTUDOMÁNYI TAGOZAT B)

 

  1. helyezett:

Salamon Bernadette (RO EMTE CSK)

Illóolaj tartalmú ehető filmek hatása a friss zöldségek felületén előforduló patogén és romlást okozó mikroorganizmusokra

Témavezető: Dr. György Éva egyetemi docens

Különdíj: legjobb határon túli hallgató díja

 

  1. helyezett:

Sipiczki Gizella (SZIE-ÉTK)

Yarrowia élesztőgomba lipáz termelésének fokozása

Témavezető: Dr. Bujna Erika adjunktus, Dr. Nagy Edina Szandra adjunktus

 

III. helyezett:

Pribék Panna (DE-MÉK)

A Staphylococcus aureus előfordulása nyerstej mintákban, illetve a tejmintákból izolált Staphy-lococcus aureus törzsek főbb jellemzői

Témavezető: Dr. Peles Ferenc Árpád adjunktus, Szabóné Petróczki Flóra Mária PhD hallgató

 

Különdíj:

Mecséri Dávid (SZE-MÉK)

Rovarőrlemény adagolás hatása a búzakenyér fehérjeértékére

Témavezető: Dr. Zsédely Eszter egyetemi docens

 

KÖRNYEZETTECHNOLÓGIAI TAGOZAT

 

  1. helyezett:

Szerencsés Szabolcs Gyula (SZTE-MK)

Tejipari szennyvizek kezelése kombinált vibrációs membránszűréssel

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs tudományos munkatárs

 

PREZENTÁCIÓS DÍJ

 

 

Gál János (SZIE-ÉTK)

Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére

Témavezető: Pásztorné Dr. Huszár Klára egyetemi docens, Csehi Barbara tanársegéd

 

 

INTÉZMÉNYEK

 

BCE-GTK Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kaar Budapest
DE-GTK Debreceni Egyetem-Gazdaságtudományi Kar Debrecen
DE-MÉK Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar  Debrecen
RO-EMTE-CSK  Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem  Csíkszeredai Kar Csíkszereda RO
SK-SJE Selye János Egyetem – Komárom Komarno SK
SZE-MÉK Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Mosonmagyaróvár
SZIE-ÉTK Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest
SZIE-KERTK Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Gödöllő
SZIE-MKK Szent István Egyetem   Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Gödöllő
SZTE-MK Szegedi Tudományegyetem | Mérnöki Kar Szeged

 

 

AZ ÉLELMISZERGAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS DÍJAZOTTAK A XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián 2019-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.