SZIE-ÉTK Szakmérnöki képzések 2019. – MÉTE

Az Entz Ferenc által 1853-ban alapított Haszonkertészeket Képző Gyakorlati Tanintézetben már megjelentek az élelmiszermérnök képzés csírái, mivel már akkor felismerték a kertészeti termékek termesztésének, tárolásának és feldolgozásának szükségszerű kapcsolatát és fontosságát.

A Tartósítóipari Szak 1969-ben történt megalakítása a Kertészeti Egyetem (1968) keretében jelentette a kari önállósodás kezdetét, amely 1972-ben a Tartósítóipari Kar megalakulásával vált teljessé.

Az egyetemi integrációs program keretében 2000. január 1-vel három főiskola és három egyetem (köztük a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem) integrációjával létrejött a a tízkarú Szent István Egyetem. Az Élelmiszeripari Kar Élelmiszertudományi Karként 16 tanszékkel, illetve szervezeti egységgel 2003. augusztus 31-ig működött a Szent István Egyetem keretében. 2003. szeptember 1-től a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemhez csatlakozott, változatlan névvel. 2004. szeptember 1-én a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, és a volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem egyesülésével megalakult a Budapesti Corvinus Egyetem. A hazai felsőoktatás reformjának részeként 2016. január 1-től ismét a Szent István Egyetemen folytatja tevékenységét, a Közép-magyarországi Agrárcentrum részeként.

A sikeres oktatási és kutatási tevékenységet folytató Élelmiszertudományi Kar jelenleg is az ország egyetlen olyan felsőoktatási intézménye, amelynek képzési rendszere átfogja az élelmiszermérnök képzés teljes körét (BSc, MSc) és önálló doktori programmal (PhD) is rendelkezik

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara a következő szakmérnök-képzéseket hirdette meg 2019 ősztől:

Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester  (Jelentkezés  Határidő: 2019. augusztus 15.)

Gyümölcs-zöldség feldolgozó szakmérnök   Jelentkezés   (Az 1. szemeszter 2019. februárjában elindult.)

Pálinkamester szakmérnök  (Jelentkezés:  határidő: 2020. augusztus 15.)

Sörfőző mester szakmérnök  (Jelentkezés 2019 szeptemberében nem indul új évfolyam.

Szőlő- és borgazdasági szakmérnök (Jelentkezési határidő 2019. július 15. Online jelentkezés hamarosan elérhető honlapunkon.)

Szakfordító nyelvi képzés (További információk: Nyelvi Központ)

SZIE-ÉTK Szakmérnöki képzések 2019.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.