Az LI. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK ELŐADÁSAI – MÉTE

    LI. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS

(Új kihívások az élelmiszeripari vállalkozások számára- a versenyképesség fokozása)

2019. május 06 – 07
Az előadások helyszíne
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium,
Szakközépiskola és Kollégium

 A tudományos tanácskozás szervezői

MÉTE Tartósítóipari Szakosztálya
Mikrobiológiai – Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközép- iskola és Kollégium

Szervezőbizottság

Bartuczné Kovács Olga, Bálint Zoltán, Kisné Rózsa Ibolya, Sósné Gazdag Mária,
Traszkovics Zsolt, Schöberl Erika

Meghívó és program

ELŐADÁSOK

Elnöki megnyitó Dr. Zsarnóczay Gabriella (a MÉTE ügyvezető elnöke)

Kisné Rózsa Ibolya (iskolaigazgatóToldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola)

Keleti Marcell (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgató):    A kamara szerepe a vállalkozások versenyképességének fokzásában

Dr. Felkai Beáta Olga (Főosztályvezető AGRÁR Minisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztály):   Új elképzelések az AGRÁRMINISZTÉRIUMban az élelmiszeripari vállalkozások szakmaspecifikus érdekeinek figyelembevételére (az Élelmiszerkönyv Bizottság működtetése és a Magyar Élelmiszerkönyv szerepe)

Gerely Péter-Zöld Antal (MÉTE) Rövid visszatekintés a MÉTE alapításának 70 éves évfordulója alkalmából (előadás,   cikk)

Kiállítók bemutatkozása: 

Szarka Katalin (Linbert Quality Kft. ügyvezető GoodFoodPartner.hu):  Élelmiszer-biztonságot támogató innovatív eszközök és berendezések az élelmiszer-előállítás során

ECOWIAN Magyarország Kft. :  (környezetbarát ipari tisztítóés fertőtlenítőszerek az élelmiszeripar számára)

Gerely Gábor Kereskedelmi igazgató:  Sipospack Kft

Pallóné Dr. Kisérdi ImolaFalus Gabriella(Agrárminisztérium Piacszervezési Főosztály, Földrajzi Árujelzők Osztálya, osztályvezető)Földrajzi árujelzők a versenyképesség szolgálatában

Szigeti Tamás (Wessling):   Élelmiszer-higiénia –élelmiszerbiztonság (fogalmak, HACCP veszélyek, néhány kiemelt veszély és annak vizsgálati lehetősége, nulla tolerancia lehetetlensége)

Neuhaus Ágnes (értékesítési vezető)Bemutatkozik a Nordfilm Packaging Kft.

Schmidinger Gabriella (minőségbiztosítási szakértő)Csomagolóanyagok élelmiszerbiztonságának biztosítása a Nordfilm Packaging Kf.t-nél

Drozdik Blanka (Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulőja):  Piroska, az édes siker

Földházi Alexandra (Toldi Miklós  Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulója):  Fehér és vörösbor készítés összehasonlító elemzése a Royalsekt Zrt-nél

Zsarnóczay Gabriella (főiskolai docens, SzTE Mérnöki Kar) Csicseriborső húsipari felhasználhatósága

Vajda Balázs (QA Manager OSI Hungary):   Csomagolt húskészítmények élelmiszer-biztonsági kérdései az előállítás során

Mihalkó József (hallgató, SzTE, Mérnöki Kar) Különböző alapanyagokból származó párizsik összehasonlító elemzése

Ásványi Balázs1 – Lakatos Erika1 – Vass Anita1 – Tudós Zoltán(Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár Nyugatmagyarországi) 1Újfajta pácolási eljárás hatása a hús termékek reológiai tulajdonságaira.

Tihanyi-Kovács Renáta1 – Lakatos Erika1 – Böröcz Péter2Ásványi Balázs1

(1Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár, 2Széchenyi István Egyetem, Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, Győr )  :   Szállítási igénybevétel összcsíra-számra gyakorolt hatásának vizsgálata palackozott természetes ásványvizek esetében

Zelenák Levente (fejlesztőmérnök Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.) Mechatronikai/Ipar 4.0 fejlesztési lehetőségek az élelmiszeripari kis- és középvállalatok versenyképességének javítására az I-CON Interreg CE projekt tapasztalatai alapján

Erdélyi Mihály (ISO sence):   Élelmiszerbiztonsági követelmények az FSSC 22000 és ISO 22000/2018szabvány alapján

Kéki Zsuzsanna (MagyarSzabványügyi Testület Főosztályvezető). :  Élelmiszerbiztonsági szabványok szerinti tanúsítás előnyei a vállalkozások számára

Sósné Gazdag Mária (Gazdag Mérnök Iroda, ügyvezető, élelmiszeripari szakértő):   Új követelmények Termékhamisítás és szándékos károkozás elleni védelem

Traszkovics Zsolt (ügyvezető, DIATRA Mérnöki Iroda Kft.)“Céges képzések – oktatások szerepe, a megváltozott munkaerő okozta kihívások kezelésében”

Korzenszky Péter – Géczi Gábor(Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari gépek TanszékTornyos rendszerű pálinkafőzők térhódítása

13.00 Zárszó

 

Az LI. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK ELŐADÁSAI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.