MÉTE – Oldal 2 – Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület

SIKERESEN MEGTARTOTTUK AZ L. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁST

Május 7-8-án 70-80 fős részvétellel sikeresen lezajlott az ötvenedik Nagykőröst Tartósítóipari Napok tudományos tanácskozás, amit 1968-tól, – kezdetben Higiéniai Napok, majd Konzervipari Napok címen – évente megrendezett a (mai nevükön) a MÉTE Tartósítóipari Szakosztálya, Mikrobiológiai, Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya és

HORVÁTHNÉ DR. ALMÁSSY KATALIN 2018. március 15-én ÉLETFA EMLÉKPLAKETT BRONZ FOKOZATA KITÜNTETÉST KAPOTT

Horváthné dr. Almássy Katalin okleveles vegyész, József Attila Tudományegyetem TTK, 1971 egyetemi doktor, (disszertáció: Meszes karbonátmentesítés szilikátmentesítő hatásfokának javítása különös tekintettel a szikes vizekre (JATE), 1984), a mezőgazdasági tudomány kandidátusa, (disszertáció: Fajtakeverés hatásának tanulmányozása kétkomponensű búzaliszt keverékekben (BME), 1994.). 1984-től

ÚJHELYI IMRE DÍJAT KAPOTT BÁLINT ZOLTÁN, 2018. MÁRCIUS 15-ÉN

Bálint Zoltán középiskolai tanulmányait 1981-ben a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában végezte Nagykőrösön, majd 1985-ben szerzett diplomát a Kertészeti Egyetem Tartósítóipari Karán, tartósítóipari üzemmérnökként. Ezt követően 2011-től 2014-ig a közgazdasági mesterképzést végzett. Munkáját 1985-ben a Nagykőrösi Konzervgyár műszakvezetőjeként kezdte, majd 1992-től

MINISZTERI KITÜNTETÉSEK MÁRCIUS 15-E ALKALMÁBÓL

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából  Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr kitüntetéseket adományozott tagtársainknak is: Egyesületünk javaslatára Bálint Zoltán János és Horváthné dr. Kisbocskói Dóra tagtársunk részesült kitüntetésben. Mellettük több jelenlegi vagy volt tagtársunkat is kitüntették: Újhelyi Imre

TOVÁBBKÉPZÉS A BME BIOTECHNOLÓGIAI ÉS ÉLELMISZER-TUDOMÁNYI TANSZÉKEN 2018.

TÁJÉKOZTATÓ ÉS JELENTKEZÉSI LAP Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék Kedves Kolléga/Kolléganő! Az idei évre a következő tanfolyamokkal jelentkezünk: – Minőségirányítási rendszer és felügyelet a vizsgáló laboratóriumban (2018. szeptember 4-6.) – Gabona-minőség és –minősítés (2018. május

A NYUGDÍJAS SZAKOSZTÁLY SZAKMAI KIRÁNDULÁSA SÁRVÁRRA

Frissítve 2018.03.18-án Kedves Tagtársaink! VAN MÉG KÉT SZABAD HELY! GYERE VELÜNK! A Magyar Élelmiszeripari Tudományos-Technológiai Egyesület Nyugdíjas Szakosztálya 2018 április 17-19- én szakmai kirándulást szervez Sárvárra a SÁGA Foods Zrt-hez. Előleg befizetése márc. 28. (l. lejjebb) Szállás a Danubius Hotelban

ELHUNYT DR. HABIL PERÉDI JÓZSEF

Gyászjelentés Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Habil.  Perédi József  (1922-2018) szerető férj, apa, nagyapa, dédapa, vegyészmérnök, a Budapesti Corvinus egyetem címzetes egyetemi tanára, az MTA doktora, a Növényolajipari és Mosószergyártó Országos Vállalat Kutató Intézetének igazgatója, a zsiradék kémiájának, táplálkozási hatásainak, illetve