MTA 366. Tudományos Kollokvium – MÉTE

 MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
Kémiai Tudományok Osztálya
Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság

MEGHÍVÓ

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság
2017. februári 366.  Tudományos Kollokviumára

Időpont: 2017. február 24., péntek, 9,30 órakor

Helyszín: MTA Irodaház (1051 Budapest Nádor u. 7.) fsz. 29. sz. terem

 

Az előadások összefoglalói

Elnök: Tömösközi Sándor

PROGRAM:

9.30-10.10  Gergely Szilveszter, Salgó András: NIR spektroszkópia és mikroszkópia: Hatékony módszerek és eszközök a gyakorlat  számára

10.10-10.30  Firtha Ferenc: Élelmiszerek, nyersanyagaik mérése spektrális képfeldolgozási eszközökkel

10.30-10.50 Fodor Marietta: Néhány gyakorlati példa az FT-NIR élelmiszeripari alkalmazására

10.50-11.20                                           SZÜNET

11.20-11.40  Kovács Attila Zoltán, Bázár György:  Búzaglutén melaminnal és karbamiddal történő hamisításának kimutatása kézi NIR készülékkel

11.40-12.00  Slezsák János, Szabó Éva-Gergely Szilveszter-Salgó András:  Élelmiszer- és gyógyszeripari alapanyagok polimer csomagolóanyagon keresztül való vizsgálata NIR spektroszkópiával

Budapest, 2017. február 1.

Dr. Halász Anna
ÉTB elnök

A meghívó és a program innen letölthető

MTA 366. Tudományos Kollokvium

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.