Energetikai Tanúsítvány

Energiatanúsítvány, Kedvező Árak, Profi Szakember

Energetikai Tanúsítvány Készítés

Tudj meg mindent az energiatanúsítvány készítés árakról 2021-ben. Mennyibe is kerül egy energetikai tanúsítvány elvégzése? Nálunk választ kapsz rá.

energetikai tanúsítvány

Mennyibe Kerül Egy Energiatanúsítvány?

Energiatanúsítvány Árak 2020

Energetikai Tanúsítvány Készítés Árak 2020

Mi is az az energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány, egy igazoló okirat, amely az épületnek vagy önálló rendeltetési egységnek a jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai besorolását adja meg. Az ingatlan energetikai minőségét hivatott kimutatni hasonlóképpen ahogy azt már megszokhattuk háztartásigépeknél is. A tanúsítványból elsősorban azt tudhatjuk meg, hogy előreláthatóan mekkora az ingatlan éves energiafelhasználása. A besorolás pedig a következőképpen alakul: a legkedvezőbb az „AA++” kategóriájú, míg a legrosszabb besorolású a „JJ” kategóriájú. Fontos megemlítenünk, hogy a követelményrendszer alapján a „CC” jelzésig felel meg a jogszabályban meghatározott energetikai követelményeknek az ingatlan. Egyszerűen fogalmazva az épület „zöldkártyája”.

Az energetikai tanúsítvány segítségével képet kapunk épületünk jelenlegi energiaigényéről, azaz télen megmutatja, hogy milyen hatékonysággal fűthető be, illetve nyáron milyen hatékonysággal hűthető le.

A tanúsítvány javaslatot tesz az energia megtakarítási lehetőségekre, ennek tudatában lehetőségünk nyílik építményünk komfort érzetének javítására, úgy mint a megfelelő hőmérséklet, páratartalom, és szellőzés optimalizálása vagy háztartási, fűtési rendszerünk esetleges korszerűsítése. Ebből végeredményként az következik, hogy csökken épületünk energiafelhasználásának igénye, ami az üzemeltetési költségek csökkenéséhez vezet, a komfortérzet növekedése mellett.

Energetikai besorolási osztályok:

Energetikai besorolási osztályok

Kiknek ajánljuk, illetve kiknek kötelező elvégeztetni?

  • Európai uniós előírás alapján 2012 január 1-jétől minden használt és új építésű ingatlanoknál kötelező megcsináltatni a tanúsítványt az adott épület értékesítésekor vagy hosszan tartó bérbeadása esetén. Az elkészíttet tanúsítvány 10 évig marad érvényes.
  • Használatbavételi engedélynél kötelező.
  • Korszerűsített ingatlan tanúsítvánnyal, magasabb bérleti díjat vagy eladási árat eredményezhet.
  • Nem sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a vásárlók és bérlők az energetikai tanúsítvány alapján is döntsenek az adott ingatlan megvétele, illetve bérlése mellett, hiszen ezen tanúsítvány alapján könnyedén képbe kerülhetnek az ingatlan éves energetikát illető fenntartási költségeivel. A közüzemi számlák alapján való tájékozódás sok esetben nem feltétlenül hiteles, hiszen nem ugyanolyan környezetben (hőmérséklet, páratartalom) érezzük jól magunkat. Az energetikai tanúsítvány ezzel szemben egy egységes rendszer, így könnyen összehasonlíthatóak a besorolások.

Milyen dokumentumokra lesz szükség?

Egyedül az ingatlan helyrajzi számára és címére lesz szükségünk. Bármilyen eredeti építészeti tervrajz jelentősen segíti kollégánk munkáját, de ha a tervek már nincsenek meg, az sem jelent problémát hiszen a helyszíni felmérést tartalmazza a szolgáltatásunk.

A tanúsítás menete

  • A szolgáltatás megrendelése után a megadott telefonszámon kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot.
  • Egyeztetik a helyszíni szemle időpontját, majd a helyszínre érkezéskor felmérik a szakemberek a helyszínt.
  • Irodai mérnöki munka elvégzése hitelesítéssel együtt.
  • A megbeszélt határidőre a tanúsítvány elkészül, és eljuttatjuk Önhöz az energiatanúsítványt, email vagy postai úton.
energiatanúsítvány

Miért Válassz Minket?

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Egy fiatalos, rugalmas, megbízható csapat várja érdeklõdésed, fordulj hozzánk bizalommal.

Egyéb Szolgáltatásaink

hőkamerás vizsgálat

Hőkamerás vizsgálat

Ingatlanok hőképes vizsgálata, hőtérképes vizsgálat ingatlan termográfia? Tudj meg mindent a hőkamerás vizsgálat árakról 2021-ben. Mennyibe kerül egy vizsgálat elvégzése?

épületgépészet

Épületgépészet

Tudj meg mindent épületgépészet árakról 2021-ben. Mennyibe kerül egy megbízható, profi épületgépész szakember? Számold ki kalkultárorunkkal.

szobafestés

Szobafestés

Tisztasági festés, szobafestés, glettelés, tapétázás? Tudj meg mindent a szobafestés árakról 2021-ben. Mennyibe kerül egy megbízható szobafestő, mázoló, tapétázó?