Épületgépészet, épületvillamosság

vízvezeték szerelés és csatornázás

Épületgépészet, épületvillamosság

Tudj meg mindent épületgépészet árakról 2021-ben. Mennyibe kerül egy megbízható, profi épületgépész szakember. Nálunk választ kapsz rá.

Mennyibe Kerül Egy Épületgépész?

Épületgépészet Árak 2020

Épületvillamosság Árak 2020

Az épületgépészet feladata, az ingatlan használói számára a megfelelő komfortérzet biztosítása, mint például az ivóvíz, szennyvízelvezetés, épületen belüli optimális hőmérséklet szellőzés és páratartalom. Ezzel foglalkozik az épületgépészet.

Az épületgépészet általános területei:

 • Fűtés
 • Ivóvíz, csatornázás
 • Gáz kiépítés
 • Légtechnika
 • Klímatechnika 

Az épületgépészet ágainak bemutatása:

Ivóvíz és csatornázás

Ingatlanunk vízellátása és csatornázása az esetek többségében az utcai vezetékek rácsatlakozása során jön létre, innen kapja az ingatlan tulajdonosa a hideg ivóvizet és erre a hálózatra tudja rákötni szennyvíz vezetékeit.  

Fűtés

Épületünket fűtenünk kell a megfelelő komfort érzet megteremtésének érdekében, de az ingatlan üzemeltetése szempontjából is fontos tényező. A hőfejlesztő és hőleadó készülékek két korszerű típusa közé tartozik a kondenzációs gázkazán és a megújuló energiával üzemeltethető hőszivattyú, ezen típusok kiválóan alkalmasak épülete fűtésére. Üzemeltetésük gazdaságos, megfelelő beépítés és használat mellett.

Gáz

Hazánkban a gázellátást főként a közterületeken lefektetett gerinc vezetékekre való rácsatlakoztatás jelenti. A csatlakozás módja sok tényezőtől függ:

 • A hálózati nyomás
 • Közterületen elhelyezett egyéb közművek
 • Műtárgyak helyzete
 • Telken belüli vezetékek helye

Szellőzés-légtechnika

Épületeinken meg kell oldanunk a szellőzés kérdését oly módon, hogy jelentős hőveszteség elkerülése nélkül megfelelő mennyiségű friss levegő jusson be ingatlanunkba. Ezt a kérdés kört oldja meg nekünk a szellőzés és légtechnika. A megfelelő szellőzés biztosítja számunkra ingatlanunkban elsősorban a friss levegőt, a kellemetlen szagok elszívását, az optimális páratartalmat, és adott esetben a fűtést is. 

Klímatechnika

Magyarországon, ahogy a világon sok helyen itt is rendkívül szélsőségesek lettek az időjárási viszonyok, nem ritka nyaranta akár 30 fok fölé is emelkedik a nappali hőmérséklet. Komfort érzetünk a nem megfelelő vagy hőszigeteletlen épületeinkben nyáron az időjárási viszonyok következtében igen alacsony. Ingatlanunk megfelelő belső hőmérsékletének elérése érdekében klímatechnikára van szükség.

A Klímaberendezések zárt rendszerként működnek. Ez azt jelenti, hogy nem szállítanak friss levegőt otthonunk belsőterébe, kültéri ventilátoruk az ingatlanból kivont hőmennyiséget távolítja el, a beltéri egység ventilátora pedig a szoba levegőjét áramoltatja át a rézcsövekben keringő hűtőközegen. Ezen alapelv mentén tudjuk lehűteni a belső légteret.

Manapság egyre jobban elterjednek viszont azon klímaberendezések, melyek nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmasak.

Napelem

Leegyszerűsítve a dolgokat, a napelemek a nap fényenergiáját alakítja át egyenárammá. Majd egy inverter segítségével, ami szintén a rendszer része kell legyen alakítja tovább váltó árammá, amivel háztartási eszközeink is működnek.

A napelem rendszer kiépítésével jelentősen csökkenthető elektromos hálózatunk használatából keletkező villanyszámlánk.

Napkollektor

A napkollektor olyan épületgépészeti berendezés, amely a napenergia felhasználásával közvetlenül állít elő fűtésre, vízmelegítésre használható hőenergiát.

A kivitelezés menete:

 • Kapcsolatfelvétel, e-mail-en vagy telefonon
 • Időpont egyeztetés
 • Helyszíni konzultáció, ingatlan szemrevételezése, felmérése
 • Kivitelezés

Rengeteg mindentől függ egy épületgépészeti kivitelezés ára. Kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a felmérésért.

Épületgépészet Szolgáltatásaink:
épületvillamosság
fűtéstechnika
vízvezeték szerelés és csatornázás
gázszerelés és égéstermék elvezetés
légtechnika és szellőzés
klímatechnika

Miért Válassz Minket?

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Egy fiatalos, rugalmas, megbízható csapat várja érdeklõdésed, fordulj hozzánk bizalommal.

Egyéb Szolgáltatásaink

energetikai tanúsítvány

Energiatanúsítvány

Tudj meg mindent az energiatanúsítvány készítés árakról 2021-ben. Mennyibe is kerül egy energetikai tanúsítvány elvégzése? Nálunk választ kapsz rá.

hőkamerás vizsgálat

Hőkamerás vizsgálat

Ingatlanok hőképes vizsgálata, hőtérképes vizsgálat ingatlan termográfia? Tudj meg mindent a hőkamerás vizsgálat árakról 2021-ben. Mennyibe kerül egy vizsgálat elvégzése?

szobafestés

Szobafestés

Tisztasági festés, szobafestés, glettelés, tapétázás? Tudj meg mindent a szobafestés árakról 2021-ben. Mennyibe kerül egy megbízható szobafestő, mázoló, tapétázó?