370. TUDOMÁNYOS KOLLOKVIUM MEGHÍVÓ – MÉTE

Meghívó letöltése

Az előadások összefoglalói

 MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLY
ELNÖK

MEGHÍVÓ

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság
370-ik. 2018. februári
Tudományos Kollokviumára
Időpont: 2018. február 23., péntek, 9.30 órakor
Helyszín: MTA Irodaház (1051 Budapest Nádor u. 7.) fsz. 29. sz. terem

Elnök: Simonné Sarkadi Livia

9.30-10.00

Hudecz Ferenc

Fehérjék antigénszerkezete: epitópok azonosítása, diagnosztikai/terápiás felhasználás

10.00-10.30

Abrankó László

Élelmi fehérjeforrások tápérték-minősítésének átfogó rendszere

10.30-11.00

Horváth Lajos

A NÖDiK hüvelyes génbanki gyűjteményei az ökotermesztés és a klímaváltozás tükrében

11.00-11.30 SZÜNET

11.30-11.50

Takács Krisztina, Nagy András, Gelencsér Éva

In vitro emésztési modellek alkalmazása élelmezési célú fehérjék antinutritív és allergén kockázatának predikciójában

11.50-12.10

Nagy András, Hegyi Ferenc, Takács Krisztina, Cserhalmi Zsuzsanna,

Gelencsér Éva

In vivo állatmodellek alkalmazása élelmezési célú fehérjék hasznosulásának

vizsgálatában

12.10-12.30

Zalán Zsolt, Koppányné Szabó Erika, Hegyi Ferenc, Perjéssy Judit, Klupács Adél

Növényi fehérjeforrások minőségi tulajdonságainak javítása tejsavas fermentációval

Budapest, 2018. február 5.

Simonné Dr. Sarkadi Livia                     Dr. Gelencsér Éva

ÉTB elnök                              ÉTB társelnök

1051 Budapest, Nádor utca 7. (1245 Budapest, Pf. 1000)

Telefon: +36 1 411-6306 / Fax: +36 1 411-6122 /
E-mail: kemia@titkarsag.mta.hu  / www.mta.hu

370. TUDOMÁNYOS KOLLOKVIUM MEGHÍVÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.