ELHUNYT OSZTER KÁROLY NY. FŐMÉRNÖK – MÉTE

Gyászjelentés

Fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy kollégánk 91 éves korában 2018. március hó 9-én elhunyt Oszter Károly (1927-2018) aranydiplomás vegyészmérnök,  ny. főmérnök.

Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. április hó 03-án, kedden 10.30 órakor lesz a református egyház szertartása szerint a Farkasréti Temetőben.

Személyében a kiváló kollégát, a volt Pest megyei, a volt Budapesti- és Pest megyei, majd a volt Szolnok megyei gabona- és malomipari vállalatok főmérnökét, üzemszervezőjét gyászoljuk, aki Egyesületünknek 1952. óta volt tagja.

Oszter Károly 1927-ben született Gyöngyösön. Vegyészmérnöki oklevelének száma: 9/1955.

1954-től főmérnöki, majd műszaki igazgatói munkakörben dolgozott a Budai Malomban, Budapest és Pest megyei Malomipari Vállalatnál, majd a Szolnok-megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalatnál. 1970-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen vegyipar gazdasági mérnök oklevelet szerzett. Szakoktatóként a Malomipari Technikumon, Élelmiszeripari Főiskolán, Mérnöktovábbképző Intézet tanfolyamain tanított. A Gödöllői Agrártudományi Egyetem évente kérte fel konzulensi feladatok ellátására. Szakírói tevékenysége során 31 cikke, tanulmánya jelent meg élelmiszeripari szakfolyóiratokban. 1952 óta tagja a Magyar Élelmezési Tudományos Egyesületnek. 1955-től alapító tagja a Nemzetközi Malomtörténeti Társaságnak.

1972 és 1982 években Kiváló Munkáért miniszteri kitüntetést, 1986-ban emlékérmet vehetett át.

A BME Tanácsa aranydiploma adományozásával ismerte el értékes mérnöki tevékenységét.

Kollégánk emlékét kegyelettel őrizzük!

MÉTE Malomipari Szakosztálya

ELHUNYT OSZTER KÁROLY NY. FŐMÉRNÖK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.