NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK NAGYKÕRÖS 2018. MÁJUS 7-8 – MÉTE
Meghívó letöltése

 M E G H Í V Ó

TISZTELETTEL MEGHÍVJUK
Az L. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK
TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁSÁRA
2018. május 07-08
Az előadások helyszíne
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium,
Szakközépiskola és Kollégium
Nagykőrös, Ceglédi út 24.
Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599

Zsarnóczay Gabriella a MÉTE elnöke
Sósné Gazdag Mária a Tartósítóipari Szakosztály elnöke
Mohácsiné Farkas Csilla a Mikrobiológiai-, Biotechnológiai-, és Higiéniai Szakosztály elnöke

A tudományos tanácskozás szervezői

MÉTE Tartósítóipari Szakosztálya
Mikrobiológiai – Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközép- iskola és Kollégium

Szervezőbizottság

Bartuczné Kovács Olga, Bálint Zoltán, Kisné Rózsa Ibolya, Sósné Gazdag Mária, Traszkovics Zsolt, Schöberl Erika

Részvételi szándékát a 53 351 599  fax számon, vagy a balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu email címen jelezheti. (További részletek a közlemény végén.)

Részvételi díj:

egy napra 15.000 Ft (bruttó)
két napra 20.000 Ft (bruttó)
közös vacsora díja 5.000 Ft (bruttó)
szállás: 200 Ft/éjszaka (bruttó)
Reggeli: 540 Ft (bruttó)

Az előadók nem fizetnek részvételi díjat.

A részvételi díj magában foglalja az ebéd költségeit is.

Ebédet csak a mellékelt jelentkezési lap határidőre történő visszaküldése esetén tudunk biztosítani.

Az írásban leadott előadásokat a KONZERVÚJSÁG-ban megjelentetjük. Kérjük az előadókat, hogy – amennyiben erre módjuk van – az előadás szövegét (kéziratban vagy lemezen) a helyszínen adják át.

Szeretettel várjuk 2019-ben is a LI. Nagykőrösi Tartósítóipari Napokra!

PROGRAM

Nagykőrösi Tartósítóipari Tudományos Tanácskozás

május 07. hétfő

Elnök: Zsarnóczay Gabriella, a MÉTE ügyvezető elnöke

10:00-11.00 Ünnepélyes megnyitó beszédek

  • Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere
  • Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárinnovációs Kutatóintézet főigazgatója
  • Kasza Gyula, NÉBIH elnöki megbízott
  • Kisné Rózsa Ibolya, iskolaigazgató Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

1 perc néma tisztelgés Halottaink emlékére

  • Hernádi Zoltán, a MÉTE volt ügyvezetője,
  • Lásztity Radomir, egyetemi tanár, Budapesti Műszaki Egyetem,
  • Török Szilveszter, egyetemi tanár, a Konzervipari Kutató Intézet egykori igazgatója,
  • Gasztonyi Kálmán, egyetemi tanár

A MÉTE 50 éve, visszaemlékezések

11:00-11:20 A MÉTE Hűtőipari Szakosztály szerepe és jelentősége a hűtőiparbandr. Losó József MIRELITE MIRSA ZRT igazgatótanács elnöke:

11:40-12:00 A MÉTE tevékenysége, szerepe az innováció-transzferben (hazai és nemzetközi kapcsolatok) – Gerely Péter MÉTE vezetőségi tag

12:00-12.20 A Nagykőrösi Napok és a szakoktatásKiss Imre nyugdíjas iskolaigazgató

12:20-12.40 50 év emlékeiből idézveBoldogné Győri Ágnes – Tóthné Székely Éva nyugdíjas MÉTE tagok

12:40-13:00 Kiállítók bemutatkozása

  • Sweet Food KOJAK NYALÓKA múltja és jövője
  • Szarka Katalin, Élelmiszer-biztonságot támogató HACCP, IFS, BRC és FSSC22000 kompatibilis eszközök és berendezések kiválasztása, “Good Food Partner”, Linbert Quality Kft ügyvezető

13:00 Ebéd

14:00-14:30 Az Eredetvédelmi Program és a Hagyományok-Ízek-Régiók  Program aktualitásaiPallóné Dr. Kisérdi Imola (FM osztályvezető)

14:30-14:50 Magyar Termék védjegyBenedek Eszter – Magyar Termék Non Profit Kft.

14:50-15:10 Gyakorlati eszközök a kis-és középvállalalatok kompetencia fejlesztési igényeinek értékeléséhez – I-CON Interreg CE project eredményeinek bemutatásaKertész Zsófia feljesztőmérnök, Campden BRI

15:10.15:30 “Egy csupaszív asszony, aki a tésztát is gyúrja”, azaz az Izsáki száraztésztagyár bemutatásaPetrányi Sándor tanuló: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközép-iskola és Kollégium

15:30-15:50 Stevia, az egészséges édesítőszerVikartóczki Erika tanuló: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközép-iskola és Kollégium

15:50-18:00 Túlsúlyos lett a gyermekem!! Mit tehetek? – Az elhízás okai és lehetséges megoldásokBalogh Miklós c. egyetemi docens Üzletviteli Tanácsadó Iroda

18:00-21:00 Közös vacsora

  1. május 08. kedd

Elnök: Sósné dr. Gazdag Mária, a MÉTE Tartósítóipari szakosztály elnöke

09:00:09:20 Az új élelmiszeripari technológiák társadalmi megítélése –  Papp Gergő NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet

09:20-09:40 Édesen EgészségesenTomku Zsolt, alapító tulajdonos Vitanectar Kft

/A “Mézes Light” mint a tradíció és innováció közös terméke/

09:40-10:00 Egészségtudatos termékfejlesztés a Pápai Hús Kft-nél Vajda Balázs, Pápai Hús kft. Minőségfelügyeleti Főosztály vezető

10:00-10:20 Spórás baktériumok pusztulása különböző sterilezési körülmények közöttBeregi Márton, dr. Eszes Ferenc Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar

10:20-10:40 Tartósítás mikrohullámú hőkezelésselKorzenszky Péter, SZIE GÉK Mezőgazdasági- és Élelmiszeriparigépek Tanszék  –  Géczi Gábor, egyetemi docens, tanszékvezető, SZIE GÉK KÖRI

10:40-11:00 Kávé szünet

11:00-11:20 Rovarok, mint élelemiszerekZsarnóczay Gabriella, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar

11:20-11:40 A pácolás jelentősége a biztonságos hústermékgyártás szempontjábólKovács Ágnes NAH

11:40-12:00 A szállítás, mint mechanikai igénybevétel hatására bekövetkező változások a palackozott ásványvíz mikrobiotájábanTihanyi-Kovács Renáta (1) – Hanczné Lakatos Erika (1) –  Böröcz Péter (2) – Ásványi Balázs (1)

(1) Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár,

(2) Széchenyi István Egyetem, Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, Győr

12:00-12:20 Az ózon antimikróbás hatásának vizsgálata élelmiszer-alapanyagokon. – Ásványi Balázs (1) – Tudós Zoltán (1) – Tihanyi-Kovács Renáta (1) – Hanczné Lakatos Erika (1)

  • Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár

12:20-12:40 Élelmiszert, de BIZTONSÁGOSAN!Miskucza Mária,laboratórium vezető Bálint Analitika

12:40-13:00 Akrilamid az élelmiszerekben. Történet, kémiai előzmények, irodalmi áttekintés, vizsgálati módszerek, mérési eredményeinkSzigeti Tamás, Wessling tudásközpont

13:00 Zárszó

Ebéd
 J E L E N T K E Z É S I   L AP

Jelentkezési határidő: 2018. május 2. 14:00 óra

A jelentkezési lapot legkésőbb 2018. május 2-ig kérjük visszaküldeni vagy faxon eljuttatni a következő címre:

Privigyei Szilvia
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2750 Nagykőrös Ceglédi út 24.
balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu   Fax: 53 351 599 Tel: 30 655 1616

 

Részvételi díjak:            1 napra 15.000 Ft (bruttó)

                        2 napra 20.000 Ft (bruttó)

Közös vacsora                5.000 Ft (bruttó)

A részvételi díj az ebéd költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a szállás, a reggeli és a vacsora költségeit. A részvételi díjat, a szállás és az egyéb étkezés költségeit a helyszínen készpénzben kell befizetni! Vállalati elszámoláshoz hivatalos pénztárbizonylatot adunk.

Szállás lehetőség: 4 ágyas szobákban (korlátlan számú) 2.500 Ft/fő/éjszaka

Étkezési díjak:         Reggeli: 540Ft/fő

Az ebéd árát a részvételi díj tartalmazza.

A szállás és a reggeli ára bruttó ár.

 

Ebédet csak a jelentkezési lap határidőre történő visszaküldése esetén tudunk biztosítani!

 

 

 

NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK NAGYKÕRÖS 2018. MÁJUS 7-8

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.