Elhunyt Miklovicz András aranydiplomás élelmiszertechnológus mérnök, gazdasági és marketing szakmérnök – MÉTE

Megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 72. évében 2018. július 18-án elhunyt Miklovicz András aranydiplomás élelmiszertechnológus mérnök, gazdasági és marketing szakmérnök.

Végső búcsúztatására 2018. augusztus 13-án, hétfőn 15.00 órakor kerül sor a Fiumei úti Nemzeti Sírkert központi ravatalozójában.

Miklovicz András 1946-ban született Budapesten. Felsőfokú tartósítóipari technikusként, majd élelmiszertechnológus mérnökként diplomázott 1968-ban.

Pályakezdő mérnökként a Dunakeszi Konzervgyárban helyezkedett el, és 1973-tól egy évig kiküldetésben dolgozott Kubában az ottani konzervipar megalapozásán. Hazatérésekor, 28 éves korában kinevezték a Gyümölcs- és Főzelékkonzerv Gyár (GYÜFŐ) bébiétel gyára vezetőjének. Később a Budapesti Húsipari Vállalat Szalámigyárának (Herz) főmérnöke lett, ami után a Csepeli Duna MGTSZ élelmiszeripari főágazatvezetőjeként dolgozott. Eközben megszerezte először a gazdasági, utána a marketing szakmérnöki diplomáit is. A TSZ feloszlása után évekig képviselte a húsipari vállalkozások érdekeit a Húscéh színeiben, majd a HACCP magyarországi megjelenésekor annak egyik legelismertebb szakértőjeként tevékenykedett nyugdíjba vonulásáig.

Angol és spanyol nyelvtudásának is köszönhetően az ENSZ Iparfejlesztési szervezetének (UNIDO) hivatalos szakértője volt, ilyen minőségében segítette Malajzia és Vanuatu élelmiszeriparának fejlesztését, de dolgozott a magyar és dán kormány közös sertésfeldolgozási képzési programjának magyarországi koordinátoraként is.

Munkájáért, ezen belül például a fiatalok képzésének kiemelkedő eredményeiért több szakmai elismerésben részesült.

Az élelmiszeriparban töltött évtizedei alatt 1969-től  mindvégig a MÉTE  Konzervipari és Húsipari szakosztályainak aktív tagja volt.

Kollégánk emlékét kegyelettel őrizzük!

Elhunyt Miklovicz András aranydiplomás élelmiszertechnológus mérnök, gazdasági és marketing szakmérnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.