LI. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS – MÉTE

Meghívó
Jelentkezési lap

MEGHÍVÓ

TISZTELETTEL MEGHÍVJUK A
LI.
NAGYKŐRÖSI
TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK
TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁSÁRA
(Új kihívások az élelmiszeripari vállalkozások számára –
a versenyképesség fokozása)

2019. május 6-7.
Az előadások helyszíne:
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Nagykőrös, Ceglédi út 24.


Zsarnóczay Gabriella
a MÉTE elnöke
Sósné Gazdag Mária
a Tartósítóipari Szakosztály elnöke
Mohácsiné Farkas Csilla
a Mikrobiológiai-, és Higiéniai Szakosztály
elnöke

A tudományos tanácskozás szervezői
MÉTE Tartósítóipari Szakosztály
Mikrobiológiai – és Biotechnológiai Szakosztály
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközép-iskola és Kollégium
Szervezőbizottság
Bartuczné Kovács Olga, Bálint Zoltán,
Kisné Rózsa Ibolya, Schöberl Erika,
Sósné Gazdag Mária, Traszkovics Zsolt

Az előadások helyszíne
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium,
Szakközépiskola és Kollégium
Nagykőrös, Ceglédi út 24.
Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599
Részvételi szándékát a megadott fax számon, vagy a
balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu email címen jelezheti.

PROGRAM

  1. nap 2019 május 6.                              

10:00     Elnöki megnyitó Dr. Zsarnóczay Gabriella a MÉTE ügyvezetőelnöke

10: 20                    Kisné Rózsa Ibolya iskolaigazgató Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola

  1. 40 Keleti Marcell (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgató): A kamara szerepe a  vállalkozások versenyképességének fokozásában

11: 10                 Dr. Felkai Beáta Olga (Főosztályvezető: AGRÁR Minisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztály): Új elképzelések az AGRÁRMINISZTÉRIUMban az élelmiszeripari vállalkozások szakmaspecifikus érdekeinek figyelembevételére (az Élelmiszerkönyv Bizottság működtetése és a Magyar Élelmiszerkönyv szerepe)

11:30                     Gerely Péter-Zöld Antal: Rövid visszatekintés a MÉTE alapításának 70 éves évfordulója alkalmából

11: 50                    Kiállítók bemutatkozása

Szarka Katalin (Linbert Quality Kft. ügyvezető GoodFoodPartner.hu) Élelmiszer-biztonságot támogató innovatív eszközök és berendezések az élelmiszer-előállítás során

ECOWIAN Magyarország Kft.: Környezetbarát ipari tisztító-és fertőtlenítőszerek az élelmiszeripar számára.

 13: 00 Ebéd

Délutáni program

14: 00 P                Pallóné Dr. Kisérdi ImolaFalus Gabriella:(Agrárminisztérium Piacszervezési Főosztály, Földrajzi Árujelzők Osztálya, osztályvezető):Földrajzi árujelzők a versenyképesség szolgálatában

14: 30                    Szigeti Tamás (Wessling Hungary Kft, igazgató): Élelmiszer-higiénia –élelmiszerbiztonság (fogalmak, HACCP veszélyek, néhány kiemelt veszély és annak vizsgálati lehetősége, nulla tolerancia lehetetlensége)

14: 50                    Neuhaus Ágnes (Nordfilm Packaging Kft értékesítési vezető): Bemutatkozik a Nordfilm Packaging Kft.

15: 10                    Schmidinger Gabriella (Nordfilm Packaging Kft. minőségbiztosítási szakértő): Csomagolóanyagok élelmiszerbiztonságának biztosítása a Nordfilm Packaging Kft-nél

15: 30                    Drozdik Bianka (Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, tanuló): Piroska, az édes siker

15: 50                    Földházi Alexandra  (Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, tanuló) : Fehér és vörösbor készítés összehasonlító elemzése a Royalsekt Zrt.-nél

 Közös vacsora 18:00- 21: 00
Helyszíne: Szarvas Kastély

  1. nap 2019 május 7.

Elnök Sósné dr. Gazdag Mária a MÉTE Tartósítóipari Szakosztály elnöke

 09: 00                    Zsarnóczay Gabriella (főiskolai docens, SzTE Mérnöki Kar): Csicseriborsó húsipari felhasználhatósága

09: 20                    Vajda Balázs (QA Manager OSI Hungary): Csomagolt húskészítmények élelmiszer-biztonsági kérdései az előállítás során

09:40                     Mihalkó József (hallgató, SzTE, Mérnöki Kar): Különböző alapanyagokból származó párizsik összehasonlító elemzése

10: 00                    Ásványi Balázs1 – Lakatos Erika1 – Vass Anita1 – Tudós Zoltán1:(Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár) Újfajta pácolási eljárás hatása a hús termékek reológiai tulajdonságaira.

 10: 20                  Tihanyi-Kovács Renáta1 – Lakatos Erika1 – Böröcz Péter2Ásványi Balázs1:  (1Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár, 2Széchenyi István Egyetem, Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, Győr )  Szállítási igénybevétel összcsíra-számra gyakorolt hatásának vizsgálata palackozott természetes ásványvizek esetében

10: 40 Kávészünet

11: 00                    Zelenák Levente: (fejlesztőmérnök Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.): Mechatronikai/Ipar 4.0 fejlesztési lehetőségek az élelmiszeripari kis- és középvállalatok versenyképességének javítására az I-CON Interreg CE projekt tapasztalatai alapján

11: 20                    Erdélyi Mihály (ISO sence): Élelmiszerbiztonsági követelmények az FSSC 22000 és ISO 22000:2018szabvány alapján

11:40                     Kéki Zsuzsanna (MagyarSzabványügyi Testület Főosztályvezető). Élelmiszerbiztonsági szabványok szerinti tanúsítás előnyei a vállalkozások számára

12: 00                    Sósné Gazdag Mária (Gazdag Mérnök Iroda, ügyvezető, élelmiszeripari szakértő): Új követelmények: Termékhamisítás és szándékos károkozás elleni védelem

12:20                     Traszkovics Zsolt (ügyvezető, DIATRA Mérnöki Iroda Kft.) “Céges képzések – oktatások szerepe, a megváltozott munkaerő okozta kihívások kezelésében”

12: 40                    Korzenszky Péter – Géczi Gábor:(Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari gépek Tanszék): Tornyos rendszerű pálinkafőzők térhódítása
13:00 Z
árszó

Ebéd

Az előadások helyszíne
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Nagykőrös, Ceglédi út 24.
Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599
Részvételi szándékát a megadott fax számon, vagy a balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu email címen jelezheti.
Részvételi díj: egy napra 15.000 Ft
két napra 20.000 Ft
közös vacsora díja 5.000 Ft
Az előadók nem fizetnek részvételi díjat.
A részvételi díj magában foglalja az ebéd költségeit is.
Ebédet csak a mellékelt jelentkezési lap határidőre történő visszaküldése esetén tudunk biztosítani.
Az írásban leadott előadásokat a KONZERVÚJSÁG-ban megjelentetjük. Kérjük az előadókat, hogy – amennyiben erre módjuk van – az előadások szövegét elektronikus formában a helyszínen adják át

Szeretettel várjuk 2020-ban is
a LII. Nagykõrösi Tartósítóipari Napokra!

LI. NAGYKŐRÖSI TARTÓSÍTÓIPARI NAPOK TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.